Mamma mia: Søde sensommerfristelser med et tvist af Italien

Mamma mia: Søde sensommerfristelser med et tvist af Italien

Drømmer du om en tur til Italien, så drøm videre i køkkenet med de her søde marengskager, der smager af sol og sommer – og sydlige himmelstrøg.

Små marengskager med mascarponecreme og sommerbær

Forberedelsestid: 20 min. Bagetid: 40 min. Antal: 10 stk.

Det skal du bruge til marengsbunde:
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 knsp. salt
  • Sådan laver du marengsbunde:

    Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine.

    Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt sej og blank.

    Vend forsigtigt majsstivelse og salt i marengsen med en dejskraber.

    Sæt 10 små̊ marengsbunde på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i midten af hver marengs med bagsiden af en ske.

    Bag marengskagerne i ovnen ca. 30-40 minutter ved 110 grader (alm. ovn). Tag dem ud, og lad dem afkøle helt på en bagerist.

    Det skal du bruge til marengsbunde:
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • Sådan laver du mascarponecreme med friske bær:

    Kom mascarpone, piskefløde, vaniljesukker og citronsaft i en skål, og pisk til en luftig creme.

    Smag til med ekstra vaniljesukker og citronsaft.

    Fordel 2-3 spsk. mascarponecreme på de afkølede marengsbunde.

    Top med friske bær, og server straks.

    Cravings efter flere søde sager? Stil lækkersulten, eller forkæl gæsterne med vores syndigt gode opskrift på cheesecake med citron.

    Vi tager forbehold for skrivefejl.